Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2017 29

Odlični uspehi mature na Gimnaziji Jesenice

Odlični uspehi mature na Gimnaziji Jesenice Foto: Janko Rabič

Na Gimnaziji Jesenice so pripravili tradicionalno septembrsko srečanje z letošnjimi maturanti, profesorji, starši in gosti. Izzvenelo je predvsem v znamenju odličnih rezultatov mature. To je opravljalo 76 dijakov, ki so dosegli 97,4-odstotni uspeh. Štirje med njimi so bili zlati maturanti. Najboljša med njimi je bila diamantna maturantka Neža Žerjav s 34-imi, torej vsemi možnimi točkami, David Cerkovnik in Tjaša Češek sta dosegla 32 točk, Manca Novak pa 30 točk.  Ravnateljica Gimnazije Jesenice mag. Lidija Dornig je v uvodnih pozdravnih besedah poudarila, da so za odlične rezultate poleg dijakov zaslužni tudi  profesorji in starši, čestitke z željami za uspešno nadaljnje osvajanje znanj pa je izrekel tudi župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger.

Na srečanju so dijakom čestitali tudi za pridobljene certifikate iz znanja angleščine in nemščine. Prejelo jih je 61 dijakov, nekateri tudi oba iz obeh predmetov. Letos so prvič na Gimnaziji Jesenice opravljali tudi izpit za nemško jezikovno diplomo. Vseh 16 dijakov in dijakinj je bilo uspešnih.

Na srečanju so v kulturnem programu nastopili Gimnazijski pevski zbor Janka Pribošiča, A Capela skupina dijakov tretjega letnika in Gimnazijski teater. Za organizacijo, scenarij in vezni tekst je poskrbela Darja Črv-Štepec.

Prebrano 2325 krat Nazadnje urejano na petek, 29 september 2017 21:57

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave