Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2017 28

Slovenskemu planinskemu muzeju nagrada živa za najboljši slovanski muzej

Foto: gmj.si Foto: gmj.si

V preteklem tednu je Slovenski planinski muzej, enota Gornjesavskega muzeja Jesenice, prejel najvišjo nagrado živa za naj slovanski muzej leta 2017. Za nagrado, ki jo podeljuje Forum slovanskih kultur, se je potegovalo triindvajset muzejev iz enajstih slovanskih držav, med njimi le trije slovenski: Slovenski planinski muzej, Park vojaške zgodovine Pivka ter Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.

Slovenski planinski muzej je prvi slovenski prejemnik te nagrade, žirijo pa je prepričal z domačim vzdušjem, izdelano vizijo in edinstvenostjo. Direktorica Irena Lačen Benedičič je ob prejemu nagrade zapisala:

"Dragi planinci, sodelavci in prijatelji, z veseljem sporočamo, da smo med 23 kandidati iz 11 slovanskih držav prejemniki najvišje nagrade ŽIVA, ki je bila podeljena za najboljši slovanski muzej leta 2017. Hvala Forumu slovanskih kultur, direktorici, žiriji, našemu ustanovitelju in financerjem Občini Kranjska Gora, Ministrstvu za kulturo, Planinski zvezi Slovenije, Triglavskemu narodnem parku, Ustanovi Avgusta Delavca in kreativnim sodelavcem ter številnim prostovoljcem. Ponosni smo, da smo med 300 milijoni Slovanov najboljši in hkrati prvi slovenski muzej, ki je prejemnik nagrade ŽIVA. Nagrada potrjuje, da smo na pravi poti in da smo Slovenci planinski narod, kakor tudi to, da je Slovenski planinski muzej nacionalnega pomena ne glede na to, da je enota Gornjesavskega muzeja Jesenice. Iskrena hvala vsem, ki ste ali še vedno z nami ustvarjate edinstven prostor, kjer združujemo kulturno dediščino s turistično ponudbo. Dobrodošli v Slovenskem planinskem muzeju." Direktorica Irena Lačen Benedičič

Vodstvu Gornjesavskega muzeja Jesenice in vsem, ki soustvarjajo njegovo vsebino, iskreno čestitamo.

Prebrano 2690 krat Nazadnje urejano na petek, 29 september 2017 21:58