Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2017 21

Osrednja prireditev ob občinskem prazniku in podelitev priznanj

Letošnji nagrajenci Letošnji nagrajenci Foto: Gregor Vidmar

V ponedeljek, 20. marca, smo z osrednjo prireditvijo v Gledališču Toneta Čufarja obeležili 88 let, odkar so bile Jesenice proglašene za mesto.

Na osrednji prireditvi ob občinskem prazniku, ki jo je organizirala Občina Jesenice, je goste v polni dvorani gledališča najprej nagovoril župan Tomaž Tom Mencinger. Ta se je, tradicionalno, ozrl na opravljeno delo in investicije s preteklega leta ter predstavil pogled in načrte za prihodnjega. Med investicijami, ki so že izvedene ali se še izvajajo, je omenil izgradnjo obvoznice na območju Lipc, izgradnjo komunalne infrastrukture v Planini pod Golico, izgradnjo kanalizacije v Trebežu, na Prosvetni in Šmidovi ulici, celostno obnovo Osnovne šole na Koroški Beli, ureditev športnega igrišča in vaškega jedra na Blejski Dobravi. Prisotne na proslavi je seznanil o prejetju certifikata Mladim prijazna občina ter o skorajšnjem sprejemu Celostne prometne strategije, s katero bo Občina Jesenice pridobila dokument, ki bo podlaga za razvoj urbane mobilnosti. Predstavil je tudi investicije, ki se bodo začele v letošnjem letu, kot je začetek obnove regionalne ceste od bolnišnice do zdravstvenega doma, gradnja povezovalnega pločnika pod Kopavnikom ter gradnja krožišča na Hrušici. Začela se bo energetska sanacije Osnovne šole Toneta Čufarja, gradil se bo nov vodovod v Planini pod Golico, v Javorniškem Rovtu pa bo v okviru projekta Interreg Slovenija-Avstrija urejena goska kolesarka pot.

Ob vseh ciljih in načrtih pa ni pozabil na pomemben prispevek občinskih svetnikov, podžupanov, sodelavcev v občinski upravi, direktorjev gospodarskih družb in javnih zavodov. Zahvalil se je tudi prostovoljcem v kulturi, humanitarnih organizacij, gasilcem, športnikom, gorskim reševalcem in drugim, ki delujejo v dobrobit občanov.

V nadaljevanju prireditve so bila podeljena priznanja za letošnje leto. Naziv častnega občana je prejel Janez Pšenica, dolgoletni predsednik Hortikulturnega društva Jesenice, ki je pol stoletja delal na projektu ozelenitve Jesenice, je pa tudi avtor, idejni vodja in realizator Spominskega parka na Plavžu. Po njegovi zaslugi na Jesenicah raste toliko različnih vrst dreves  kot v nobeni drugi gorenjski občini. Plakete občine so prejeli Jože Remar, ki z veliko zavzetostjo, voljo in predvsem s prostovoljnim delom ogromno prispeva h koristi in napredku domače in širše družbene skupnosti ter je goreč privrženec jeseniškega hokeja, Ivan Prešern – Žan, predan glasbi in slikarstvu, ki ima za seboj veličasten opus igranja na trobento, ustvarjanja glasbe kot komponist in aranžer, v zadnjem času pa predan tudi slikarstvu, ter Bojan Dornik, nepogrešljiv član kulturnega dogajanja na Jesenicah, ki je največji pečat zagotovo pustil v gledališču, saj se mu je zapisal že davnega leta 1966. Plaketo župana je prejel Dejan Pavlović, evropski in svetovni prvak v kickboxu. V letošnjem letu pa so bila prvič podeljena tudi priznanja župana za izjemne uspehe v času šolanja, katere so prejeli Neža Torkar, Zala Kobentar, Annemarie Lotti Gosar, Andraž Mur in Blaž Istenič.

Za glasbeni vložek med programom je poskrbela Glasbena šola Jesenice z zasedbo Jazz kongo v sestavi: Kristjan Komloši, Kevin Kuralt, Valentin Ravnik in Gašper Breznik. Za vsakega nagrajenca je bilo pripravljeno tudi posebno presenečenje – Bojanu Dorniku je bil predstavljen posnetek iz predstave Gorska roža, v kateri je odigral in odpel eno izmed glavnih vlog, Ivanu Prešernu je zaigral Alpski kvintet, v katerem je vso profesionalno obdobje sam igral trobento, Jožeta Remarja pa so presenetili mladi hokejisti s »špalirjem«.

Prireditev je vodil že utečen jeseniški voditeljski par  - Branka Smole in Bojan Pogačnik.

Prebrano 4020 krat Nazadnje urejano na torek, 01 december 2020 14:07

Mediji

https://youtu.be/5EAy6-OpHLc GTV - Gorenjska televizija

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave