Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
mar  2017 15

Osnovno in srednješolci pokazali svoje znanje

V sklopu praznovanja občinskega praznika se je v ponedeljek 13. 3. 2017 v kinu Železar odvijal že 17. tradicionalni Kviz o zgodovini mesta Jesenice, na katerem so svoje poznavanje Železarske dediščine Jesenic preizkusile štiri ekipe mlajših osnovnošolcev, štiri ekipe starejših osnovnošolcev ter po dve ekipi dijakov Gimnazije in Srednje šole Jesenice.

Kviz, ki ga tradicionalno pripravljata Gornjesavski muzej Jesenice in Zavod za šport - Mladinski center Jesenice, izvedba pa poteka ob podpori Gledališča Toneta Čufarja Jesenice, je bil tudi letos odlično sprejet.

Na šolskih tekmovanjih se je skupaj pomerilo 129 tekmovalcev (50 učenk in učencev z Osnovne šole Prežihovega Voranca, 28 z Osnovne šole Toneta Čufarja, 21 iz Osnovne šole Koroška Bela, 14 iz Gimnazije Jesenice in 16 iz Srednje šole Jesenice), na finalno tekmovanje pa se je uvrstilo 24 osnovnošolcev in 12 dijakinj in dijakov.

Med mlajšimi osnovnošolci so se na finalnem tekmovanju najbolje odrezali tekmovalci OŠ Toneta Čufarja Jesenice - Neža Marija Vavtar, Zala Pia Biček in Tian Hrkić. Drugo mesto so zasedli učenci OŠ Prežihovega Voranca Una Pilipović, Petra Leban in Laura Biščević, tretje mesto je dosegla mešana ekipa Mladinskega centra Jesenice v sestavi Leonela Pezdir, Tian Čoralić in Luka Matkovič, četrto mesto pa OŠ Koroška Bela v sestavi Zoja Beg, Lorin Rebol in Luka Sušnik. 

Pri starejših osnovnošolcih so se najbolje odrezali prav tako učenci OŠ Toneta Čufarja, tokrat v sestavi Kaja Kalan, Hana Glavič in Ema Kermc. Drugo mesto so zasedli učenci OŠ Prežihovega Voranca Denis Smajlović, Nika Sintič in Klara Klobučar, tretje mesto je dosegla OŠ Koroška Bela v sestavi Jakob Omerzel, Miha Černe in Liza Gregori, četrto mesto pa mešana ekipa Mladinskega centra v sestavi Živa Kastelic, Tjaž Zorman in Maja Kučina. 

Pri srednješolcih je prvo mesto zasedla prva ekipa, drugo pa druga ekipa Gimnazije Jesenice, v sestavi Matej Zupančič, Domen Mirtič Dolenec in Maruša Rampre ter Tanja Pfajfar, Elvisa Smajlović in Melanie Krištofelc. Tretje in četrto mesto sta dosegli ekipi Srednje šole Jesenice v sestavah Neža Brelih, Neža Tavčar in Inja Valant ter Nuša Bolte, Tjaša Smukavec in Neža Zork.

Vse finaliste čaka poleg posebnih nagrad za dosežke tudi tradicionalni majski izlet, ob tej priložnosti pa vsem tekmovalkam in tekmovalcem ter njihovim mentoricam še enkrat iskreno čestitamo.

Prebrano 2790 krat