Skok na osrednjo vsebino

Novice

feb  2017 13

Državni sekretar Jure Leben na Jesenicah in v Kranjski Gori o infrastrukturnih projektih

Državni sekretar Jure Leben je obiskal občino Jesenice, kjer je z županom in podžupanom govoril o aktualnih infrastrukturnih projektih v občini.

Med drugim je Leben izpostavil je izgradnjo povezovalnega pločnika (Kopavnik) izven naselja med mestom Jesenice in naseljem Hrušica ob regionalni cesti. Dejal je, da sta bili na Direkcijo RS za infrastrukturo v januarju poslani dve ponudbi za izdelavo geološko geomehanskih raziskav. Naročilo za Geološko - geomehanske raziskave in poročilo o pogojih gradnje je v fazi pregleda in ocene ponudb.

Glede izgradnje krožišča na Hrušici je državni sekretar pojasnil, da je trenutno v teku pregled recenzije projekta. Če bodo pripombe, se bo projektna dokumentacija dopolnila, nato bo  pripravljena za razpis za izbor izvajalca. Govorili so tudi o obnovi odseka magistralne ceste med Splošno bolnico Jesenice in Zdravstvenim domom Jesenice, za katero je že podpisan sofinancerski sporazum med občino ter investitorjem. Državni sekretar je dejal, da naj bi Direkcija RS za infrastrukturo objavila javni razpis predvidoma še v tem mesecu, in če ne bo zapletov, bi lahko z gradbenimi deli začeli letos spomladi.

Zatem je državni sekretar nadaljeval pot v Kranjsko Goro, kjer ga je sprejel tamkajšnji župan. Državni sekretar je predstavil načrte v zvezi z vzdrževanjem državnih cest v občini za leto 2017. Letos je predvideno investicijsko vzdrževanje za več odsekov, med drugim odsek Mojstrana - Vrata, kjer je predvidena protiprašna zaščita. Dela se bodo izvajala predvidoma junija.

Načrtovana je tudi sanacija vozišča na cesti med Kranjsko Goro in Mojstrano – Dovje, med 5,7 km ter 8,3 km. V načrtu je tudi sanacija od 8,3 km do 11 km omenjene ceste, v naselju Belca pa je predvidena izgradnja pločnika. Predviden datum objave razpisa za izbor izvajalca je junij 2017. Državni sekretar Leben je dejal, da je sofinancerski sporazum v pripravi.

Letos in naslednje leto je predvidenih več infrastrukturnih projektov, med drugim izgradnja krožišča v Ratečah, za katerega je že izdelana projektna dokumentacija (PZI). Državni sekretar je dejal, da je v teku preverjanje zemljišč potrebnih za gradnjo, sledi razpis za gradnjo, projekt pa bi lahko bil zaključen še letos.

V letu 2017 se predvideva tudi izdelava projektne dokumentacije za rekonstrukcijo ceste v Vrata. Investicijski projekt predvideva rekonstrukcijo regionalne ceste, ureditev parkirišč, kolesarske ceste, ureditev javnega prometa, v sklopu umirjanja – omejevanja prometa v Alpah. Projekt je skupen za Triglavski narodni park, občino Kranjska Gora in Direkcijo RS za infrastrukturo.


Vir: Državni sekretar Jure Leben na Jesenicah in v Kranjski Gori o infrastrukturnih projektih

Prebrano 2645 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave