Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2016 20

Kristina Tarman s 107. leti med najstarejšimi v Sloveniji

Kristina Tarman iz  krajevne skupnosti Podmežakla na Jesenicah je bila najprej najstarejša občanka občine Jesenice zatem na Gorenjskem. Potem, ko je letos 16. decembra dopolnila častitljivih 107 let, je sedaj med desetimi  najstarejšimi prebivalkami oziroma prebivalci  Slovenije.

Po rodu z Dolenjske je najprej z družino živela na Hrušici, po letu 1939 so se vsi preselili v svojo hišo na Jesenicah. Rodila je pet otrok, štiri sinove in hčerko. Danes  ima pet vnukov, tri vnukinje, štiri pravnuke, štiri pravnukinje ter dve prapravnukinji. V dolgem življenju nikoli ni imela večjih zdravstvenih težav. V  visoki starosti sedaj težje hodi in  čuti bolečine v hrbtu. Še vedno gleda televizijo in bere časopise. Že več let zanjo  skrbi  sin Oto, ki živi v njeni hiši.

Kristina  se je že v mladosti naučila igrati na orglice in ta inštrument ima rada vse do danes. Predvsem rada zaigra sinu Bojanu in vnuku Anžetu. Tudi letos  je vzela orglice v roke in zaigrala.

Na 107. rojstni dan je v krogu domačih in gostov  dobro razpoložena sprejemala čestitke in  želje za zdravje naprej. Letos je bila na njenem praznovanju tudi hčerka Breda, ki že štirideset let živi v Kanadi. Obiskal jo je župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger  s podžupanjo Vero Pintar, predsednik sveta krajevne skupnosti Podmežakla Aljoša Ulčar in podpredsednica Jasna Kovač ter  predsednik Društva upokojencev Jesenice Boris Bregant. 

Prebrano 3148 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 25 september 2023 15:22

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave