Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2016 23

Kako so kilometri osrečili srčne slovenske otroke

Kako so kilometri osrečili srčne slovenske otroke foto: siol.net

To so kilometri, ki osrečujejo otroke: hitri in dobrodelni sodelavci Skupine SIJ so s pretečenimi kilometri na Ljubljanskem maratonu zbirali sredstva za dva vrtca in eno šolo s prilagojenim programom. Pretečene kilometre so podvojili in otrokom omogočili še bolj veselo vrstniško druženje in učenje.

Po ljubljanskih ulicah so se zagnali v pozitivni tekaški dir in v sklopu Ljubljanskega maratona tekli predvsem z enim glavnim namenom: pomagati otrokom s posebnimi potrebami.

Zaposleni Skupine SIJ so skupaj pretekli 1.502 kilometra pri izračunih vsoto podvojili in tako za prilagojene programe v dveh vrtcih in v eni šoli darovali 3.004 evre. Njihova odmevna akcija je takoj našla številne navijače, ki so tekače po ljubljanskih ulicah spodbujali z bučnim navijanjem.

Srčni pobudi se je pridružilo tudi podjetje Swaty Comet, ki je Osnovni šoli Juričevega Drejčka na Ravnah namenilo še dodatnih tisoč evrov sredstev. "Zelo nam je bil všeč slogan pomoči, pa tudi sami imamo certifikat Družini prijazno podjetje, zato nam ni mar, kaj se dogaja z zaposlenimi in z ljudmi okoli nas," je povedal Andrej Klinc, vodja prodaje pri podjetju Swaty Comet.

Sijevci so svojo dobrodelno turnejo med obdarjene otroke že uspešno končali, preverite, kako lepo so jih sprejeli.

V jeseniškem vrtcu, v enoti Cilke Zupančič, je vladalo pristno veselje. Tamkajšnje otroke so razveselili s 938 evri.  Na podelitev donacije je prišel tudi pobudnik dobrodelne akcije Blaž Jasnič, direktor družbe SIJ Elektrode Jesenice:

"Ko sem dal pobudo za akcijo Delamo korake za male junake, nisem pričakoval, da se nam bo že prvo leto pridružilo več kot 100 sodelavk in sodelavcev ter njihovih družinskih članov. Prepričan sem, da bomo s to akcijo prihodnje leto pritegnili še več zaposlenih v Skupini SIJ ter tudi druga podjetja v lokalnih skupnostih."

Blaž Jasnič, direktor družbe SIJ Elektrode Jesenice

"Otroci in zaposleni se za donacijo iskreno zahvaljujemo, sredstva pa bomo vsekakor koristno porabili za nakup didaktičnih igrač."

Zdenka Kovač, ravnateljica Vrtca Jesenice

Več o korakih za male junake si preberite na portalu SIOL

Prebrano 2597 krat Nazadnje urejano na petek, 04 december 2020 09:45

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave