Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2016 23

Pomembni izzivi za gospodarsko in kulturno sodelovanje z Republiko Indijo

Občina Jesenice se zavzema, da bi gospodarskim družbam in podjetnikom z območja občine v okviru možnosti omogočila nastop na trgih drugih držav. Po slabo obiskani prvi okrogli mizi v Kosovi graščini v mesecu maju je Oddelek za gospodarstvo Občine Jesenice skupaj z Veleposlaništvom Republike Indije v Republiki Sloveniji v dvorani Kolpern na Stari Savi pripravil drugo okroglo mizo o možnostih poslovanja s to, po prebivalstvu drugo največjo državo na svetu.

Odziv predstavnikov gospodarskih družb, podjetnikov ter jeseniških srednjih šol je bil tokrat zelo dober. Poslovnež g. Davorin Likovič in ga. Mateja Geder, direktorica razvoja in študija na daljavo na DOBA Fakulteti iz Maribora, sta predstavila številne izzive, ki jih ponuja Indija na različnih področjih. Gre za državo, ki je na poti, da postane najmočnejša gospodarska država na svetu. Izzive in priložnosti sta poudarila tudi Njegova ekscelenca veleposlanik Republike Indije v Sloveniji Shri Sarvajit Chakravarti in župan Občine Jesenice g. Tomaž Tom Mencinger, ki sta si ob tej priložnosti izmenjala darili. Navzoči na okrogli mizi, ki jo je vodila vodja Oddelka za gospodarstvo ga. Vera Djurić Drozdek, so v razpravi postavili več vprašanj o administrativnih ovirah in okoljski zakonodaji v Republiki Indiji. Prvi koraki so narejeni, vsi navzoči so dobili napotke kam se lahko obrnejo o možnostih  sodelovanja. Spodbudo je vsem dala tudi jeseniška slikarka Brina Torkar, ki že vzpostavlja pomembne stike z Indijo na kulturnem področju.

Obisk je bil predstavitvene narave in je lep pokazatelj kako lahko politika gospodarstvenikom odpira vrata na tuje trge, seveda pa podjetnike pri preboju čaka še veliko truda.

Prebrano 3199 krat Nazadnje urejano na četrtek, 23 junij 2016 09:56

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave