Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2016 21

Slavnostni podpis pogodbe z izbranim izvajalcem - gradnja obvoznice Lipce – Črna vas

Občina Jesenice začenja z uresničevanjem velike investicije. Gre za izgradnjo Obvoznice Lipce- Črna vas v krajevni skupnosti Blejska Dobrava. Predvsem bo obvoznica razbremenila sedanji promet skozi naselje Lipce, izboljšala dostop od križišča z regionalno cesto Jesenice-Kočna-Gorje do poslovne cone Črna vas, do pokopališča na Blejski Dobravi  in zagotovila boljše cestne povezave na območju celotne krajevne skupnosti. Za izvajalca del je bila izbrana Gorenjska gradbena družba d.d. iz Kranja.

V prostorih Občine Jesenice je bil v torek, 21. junija, slavnosti podpis pogodbe. Pogodbo sta podpisala župan g. Tomaž Tom Mencinger in direktor Gorenjske gradbene družbe g. Branko Žiberna. Navzoča sta bila tudi direktor Komunalne direkcije Občine Jesenice g.  Marko Markelj in predsednik Sveta Krajevne skupnosti Blejska Dobrava g. Anton Hribar.

Vrednost investicije je nekaj manj kot pol milijona evrov. Občina  Jesenice je iz proračuna zagotovila štiristo tisoč evrov, sto tisoč evrov je pridobila iz državnega proračuna.

Ob podpisu pogodbe je župan g.  Tomaž Tom Mencinger poudaril, da bo izgradnja obvoznice velika pridobitev, ne le za krajevno skupnost Blejska Dobrava, temveč za celotno občino Jesenice. Direktor Gorenjske gradbene družbe g. Branko Žiberna je poudaril, da se bodo potrudili, da bodo delo opravili dobro in v dogovorjenih rokih.  Direktor Komunalne direkcije Občine Jesenice g. Marko Markelj je povedal, da bo izgradnja omogočila, da bodo lahko potem nadaljevali z urejanjem kanalizacijskega sistema na Lipcah in širšem območju Blejske Dobrave s priključkom na Centralno čistilno napravo na Slovenskem Javorniku. Predsednik Sveta Krajevne skupnosti Blejska Dobrava g.  Anton Hribar je v imenu  krajanov Blejske Dobrave in Lipc izrazil veselje, da bo po več letih rešen pomemben prometni zamašek in bodo odpravljene nevšečnosti s prometom, ki je več let povzročal težave krajanom.

Z  gradnjo sedemsto metrov dolge obvoznice  bodo začeli sredi julija, glavnino del pa zaključili do februarja prihodnje leto.

Prebrano 3477 krat Nazadnje urejano na sreda, 11 januar 2017 16:22

Mediji

https://youtu.be/jOAxowBi2JU Vir: gtv.si

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave