Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2016 27

Sava TOUR 2016 tudi letos s postankom na Stari Savi

Začelo se je kolesarsko potovanje Sava TOUR 2016, v katerem sodeluje ekipa 8 kolesarjev različnih držav. Ti bodo v devetih dneh prekolesarili več kot 800 km dolgo pot od Slovenije do Beograda, na njihovi poti pa jih je tudi letos sprejel in pozdravil tudi jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger.


Danes se je začelo devetdnevno kolesarsko potovanje Sava TOUR 2016, katerega cilj in namen je promocija projekta razvoja kolesarskih stez ob reki Savi kot delom svojih aktivnosti na razvoju rečnega turizma v Savskem bazenu ter promocija ključnih sporočil, povezanih z obeleževanjem dneva Save, ki ga obeležujemo 1. junija. Na potovanju sodeluje 8 kolesarjev iz vseh štirih savskih držav, ki bodo v devetih dneh prekolesarili 807 km dolgo pot od izvira Save Dolinke v Zelencih do izliva Save v Donavo v Beogradu. Na njihovi poti jih je na Stari Savi sprejel in pozdravil tudi župan Tomaž Tom Mencinger, ki je pohvalil njihov trud ter tudi sam namen projekta in jim hkrati zaželel srečno pot do cilja. Kolesarji so se v prijetnem hladu Železarskega muzeja okrepčali z delavsko kavo in si ogledali aktualno razstavo Pranje in perilo skozi čas, ki je v veliki meri povezana tudi z reko Savo, nato pa se odpravili naprej proti Radovljici.

Kolesarsko potovanje Sava TOUR sicer poteka že od leta 2013, ko je Mednarodna komisija za Savski bazen (ISRBC) začela s projektom razvoja kolesarskih stez ob reki Savi kot delom svojih aktivnosti na razvoju rečnega turizma v Savskem bazenu. Leta 2014 so bili organizatorji potovanje primorani odpovedati zaradi poplav na območju Bosne in Srbije, sicer pa poteka vsako leto. Na Jesenicah smo jih tako letos sprejeli že tretjič.

Prebrano 3132 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave