Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2016 26

Rezultate projekta »Čili in zdravi starosti naproti« predstavili na zaključni konferenci v Kolpernu

V sredo, 25. maja, je v Kolpernu na Stari Savi potekala zaključna konferenca projekta »3fit – čili in zdravi starosti naproti«. V projektu, katerega nosilec je Ljudska univerza Jesenice, je sodelovalo vseh 7 zgornjegorenjskih občin, njegovi rezultati in izvedene aktivnosti pa pomembno vplivajo na izboljšanje kakovosti življenja starejših državljanov.

Ohranjanje zdravja starejših je pomembno področje, ki mu bo zaradi trenda staranja evropskega prebivalstva v prihodnosti potrebno posvetiti dodatno pozornost. Tudi temu je namenjen projekt »3fit - čili in zdravi starosti naproti«, ki ga je v sredo, 25. maja 2016, zainteresirani javnosti na zaključni konferenci predstavila nosilka, Ljudska univerza Jesenice, skupaj z ostalimi sodelujočimi. Zbrane sta uvodoma pozdravila direktorica Ljudske univerze Jesenice mag. Maja Radinovič Hajdič in jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, nato pa so se čez dan zvrstili različni govorniki, ki so predstavili potek in rezultate projekta.

Projekt je sicer pokrival vseh 7 občin Zgornje Gorenjske – Jesenice, Kranjska Gora, Žirovnica, Bled, Gorje, Bohinj in Radovljica –, vanj pa so bila poleg občin vključena tudi društva upokojencev, domovi za starejše ter organizacije za izobraževanje odraslih, ki delujejo na Zgornjem Gorenjskem, kar pomeni, da je bila vzpostavljena mreža, ki zagotavlja učinkovito in strokovno izvajanje programa ohranjanja zdravja starejših. Projekt celostno prispeva k dejavnemu in zdravemu staranju, njegovi rezultati in izvedene aktivnosti pa pomembno vplivajo na izboljšanje kakovosti življenja starejših državljanov. V okviru projekta bo pripravljena tudi skupna Strategija ohranjanja zdravja starejših na območju občin Zgornje Gorenjske 2017–2021, ki jo bodo posamezni občinski sveti obravnavali v naslednjem mesecu, na podlagi le-te pa bodo določene tudi aktivnosti posamezne občine na področju ohranjanja zdravja starejših.

Več o projektu si lahko preberete na: http://lu-jesenice.net/3fit-projekt/

Prebrano 3041 krat Nazadnje urejano na četrtek, 07 julij 2022 13:03

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave