Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2016 23

Učenje se na ogled postavi

Učenje se na ogled postavi Foto: Andraž Sodja

Na trgu na Stari Savi se je v sredo odvijala že tradicionalna parada učenja, ki jo v sklopu tedna vseživljenjskega učenja pripravlja Ljudska univerza Jesenice.

Na trgu na Stari Savi se je na Paradi učenja 2016, ki jo že tradicionalno pripravlja Ljudska univerza Jesenice v sklopu Tedna vseživljenskega učenja, predstavilo več kot 20 različnih organizacij. Namen parade učenja je povezovanje različnih organizacij, društev in zavodov s ciljem sodelovanja in promocije vseživljenjskega učenja. Letošnja parada je bila že peta na Jesenicah, sicer pa se odvija v sklopu tedna vseživljenjskega učenja TVU, ki je sicer vseslovenski dogodek in poteka že od leta 1996 na pobudo Andragoškega centra Slovenije.

Na letošnji paradi učenja so se tako predstavili Zavod Jelša, Ozara Jesenice, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Društvo Ejga – za lepše Jesenice, Tic Jesenice, Društvo za razvoj turizma Jesenice, Vrtec Jesenice, Srednja šola Jesenice, Gimnazija Jesenice, Medicoel, Ljudska univerza Jesenice, Mladinski center Jesenice, Občinska knjižnica Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja, Zdravstvenovzgojni center Jesenice v sodelovanju z gorenjskim Društvom za boj proti raku, Društvo upokojencev Jesenice, Osnovne šole Prežihovega Voranca, Toneta Čufarja in Koroška Bela, Varstveno delovni center Jesenice pri CUDV Radovljica, Astrološki inštitut, kvačkarice, Gornjesavski muzej Jesenice in drugi.

Zdravstveni dom Jesenice je pripravil prikaz uporabe avtomatskega defibrilatorja in temeljnih postopkov oživljanja, v kulturnem programu pa so nastopili učenci Glasbene šole Jesenice, ansambel Koprive, mažoretke TVD Partizana, Vrtec Jesenice, Gimnazija Jesenice in drugi. Prireditev je bila kljub spremenljivemu vremenu dobro obiskana, saj si je tekom popoldneva obsežno ponudbo in predstavitev ogledalo kar veliko število obiskovalcev, ki so si z obiskom vseh stojnic iz zbiranjem žigov transverzale znanja lahko tudi prislužili brezplačno kavo v Kavarni Stara Sava.

Prebrano 2924 krat Nazadnje urejano na četrtek, 07 julij 2022 13:02

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave