Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2016 17

Zaključena že šesta kampanja Pozor(!)ni za okolje

Zaključila se je že šesta kampanja Pozor(!)ni za okolje, pri kateri sodelujejo tudi Občina Jesenice, Gimnazija Jesenice, Srednja šola Jesenice in Javno komunalno podjetje JEKO-IN d.o.o. Jesenice. Srečanja se je v imenu Občine Jesenice udeležil podžupan Miha Rebolj.


Danes je v Sokolskem domu Škofja Loka potekalo zaključno srečanje 6. kampanje Pozor(!)ni za okolje, katere pobudnik je družba Goodyear Dunlop Sava Tires. V prizadevanjih za zmanjševanje ogljičnega odtisa združuje več kot 16.000 dijakov iz 33 slovenskih srednjih šol in 28 raznolikih partnerjev. Da se tudi na Jesenicah zavedamo pomembnosti zmanjševanja ogljičnega odtisa in s tem varovanja okolja, kaže tudi dejstvo, da v kampanji z območja občine Jesenice sodelujejo kar 4 partnerji, in sicer Občina Jesenice, Gimnazija Jesenice, Srednja šola Jesenice in Javno komunalno podjetje JEKO-In d.o.o. Jesenice.

Gonilo kampanje so tako prav dijaki slovenskih srednjih šol, ki so med šolskim letom izvajali kreativne okoljske aktivnosti. Kot najboljša šola v okviru tekmovalnega dela kampanje se je letos izkazala Srednja šola tehniških strok Šiška, katere dijaki so posneli zmagovalni enominutni EKOfilm in o svojih aktivnostih najboljše osveščali v svoji lokalni skupnosti. V netekmovalnem delu kampanje so dijaki svoje najboljše okoljske aktivnosti strnili v zbornik EKOpraktik, ki sta ga na dogodku slavnostno prevzeli predstavnici partnerskih ministrstev kampanje Lidija Stebernak, državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor, in mag. Saša Dragar Milanovič, glavna inšpektorica z Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo. V imenu Občine Jesenice se je dogodka udeležil podžupan Miha Rebolj.

Prebrano 2701 krat Nazadnje urejano na torek, 17 maj 2016 22:28

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave