Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2016 16

V Planini pod Golico izbrali že 52. miss narcis

Letošnja miss narcis s spremljevalkama in predsednikom TD Golica Klemenom Klinarjem Letošnja miss narcis s spremljevalkama in predsednikom TD Golica Klemenom Klinarjem Foto: Andraž Sodja

V Planini pod Golico se je minuli konec tedna odvijal tradicionalni praznik narcis, v sklopu katerega so izbrali že 52. miss narcis. Letos je lento prejela Novomeščanka Mojca Vidmar.

V Planini pod Golico, kjer se maja razcvetijo narcise oziroma po domače ključavnice, se je minuli konec tedna odvijal tradicionalni praznik narcis. Letos jo je organizatorjem, Turističnemu društvu Golica, zagodlo vreme, saj se je popoldne nad osrednjim prizoriščem razbesnelo neurje z obilnim dežjem, ki pa ni skalilo prazničnega dogajanja. Pred prireditvijo se je odvijal gorski tek za 6 ur Španovega vrha – udeležilo se ga je 35 tekačev, ki so skupaj zabeležili 164 vzponov na Španov vrh.

Praznično dogajanje so popestrili godbeniki mestne godbe Novo mesto, čarodej Jole Cole in ansambel Biseri. Osrednje dogajanje dneva je bil tradicionalni, letos že 52. izbor miss narcis. Nanj se je prijavilo sedem kandidatk, med katerimi so bile kar štiri z Dolenjske, od koder se je prireditve udeležila velika skupina obiskovalcev. Končna zmagovalka izbora je postala Novomeščanka Mojca Vidmar, ki je obiskovalce navdušila že med predstavitvijo kandidatk, ko je na harmoniko zaigrala skladbo »V dolini tihi«, s tem samozavestnim nastopom pa si je na koncu tudi prislužila lento enega od najstarejših izborov za miss v Sloveniji. Kot je povedala po zaključenem izboru, je ponosna, da se je pridružila tako bogati tradiciji:

»Veliko hodim v hribe, na Golici sem bila sicer prvič, vendar obožujem hribe, igram harmoniko, pišem skladbe, Avsenik mi veliko pomeni, tako sem na nek način kar vesela in ponosna, da sem bila izbrana za miss narcis.« Novomeščanka Mojca Vidmar

Zabava z ansamblom Biseri je kljub kislemu vremenu trajala pozno v noč, saj se gostje niso pustili pregnati vremenu. Na koncu so bili zato zadovoljni tudi organizatorji iz Turističnega društva Golica, kjer prireditev organizirajo že več kot pol stoletja in zagotavljajo, da bodo pri tem vztrajali tudi v prihodnje. Sobotno dogajanje so dopolnili še z nedeljskim koncertom ansambla Kdr voč, ki je na narcisne poljane pod Golico, skupaj s pohodom po Stari rudni poti privabil lepo število obiskovalcev.

Prebrano 5431 krat Nazadnje urejano na sreda, 18 maj 2016 14:48

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave