Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
apr  2016 21

Prenovljena Prosvetna cesta na Koroški Beli uradno predana svojemu namenu

Prenovljena Prosvetna cesta na Koroški Beli uradno predana svojemu namenu Foto: Janko Rabič
Koroška Bela – Občina Jesenice je včeraj popoldne svojemu namenu uradno predala prenovljeno Prosvetno cesto na Koroški Beli na Jesenicah in tako zaključila 147.000 € vreden občinski projekt.


S kratkim programom je Občina Jesenice v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Slovenski Javornik–Koroška Bela včeraj odprla prenovljeno Prosvetno cesto na Koroški Beli. Zbrane sta nagovorila jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger in predsednica Krajevne skupnosti Slovenski Javornik–Koroška Bela Maja Otovič, za glasbeni vložek pa sta poskrbeli učenki Glasbene šole Jesenice.

Župan Tomaž Tom Mencinger se je v svojem nagovoru zahvalil izvajalcu del Leopoldu Krašovcu, in izvajalcu nadzora Slavku Bassaneseju za strokovno delo in uspešen zaključek projekta, hkrati pa poudaril, da je prenova ceste pomembna pridobitev tako za krajevno skupnost kot za celotno občino. Slednjemu je pritrdila tudi predsednica Krajevne skupnosti Slovenski Javornik–Koroška Bela Maja Otovič, ki je povedala, da je krajevna skupnost, ki ji predseduje, po površini največja jeseniška krajevna skupnost in da je potrebnega veliko usklajevanja in sodelovanja med vsemi krajevnimi skupnostmi, saj finančno stanje v občini in državi ne dopuščata, da bi se lahko naredilo prav vse.

»Zahtev in pobud krajanov je izredno veliko, zato smo veseli, ko lahko kakšno uresničimo,« je še povedala.

V sklopu omenjenega projekta, ki se je izvajal od septembra do decembra 2015, je Občina Jesenice zgradila kanalizacijo zgradila kanalizacijo za sanitarno odpadno vodo v dolžini 226 metrov in obnovila vodovod v dolžini 308 metrov, hkrati pa sta bili urejeni tudi javna razsvetljava in obnovljena cesta. Končna vrednost projekta, ki je bil v celoti financiran s proračuna Občine Jesenice, je 147.000 €.

Prebrano 3117 krat Nazadnje urejano na sobota, 23 april 2016 17:36