Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2016 18

OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice osemnajstič izvedla državno tekmovanje Računanje je igra

OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice osemnajstič izvedla državno tekmovanje Računanje je igra Foto: Janko Rabič

Občina Jesenice je v soboto, 16. aprila, gostila 18. državno tekmovanje iz znanja matematike za učence šol s prilagojenim programom z naslovom Računanje je igra. Za organizacijo vsa leta skrbijo na Osnovni šoli Poldeta Stražišarja Jesenice, katere učitelji pripravijo tekmovalne naloge tako za domačo šolo kot za vse ostale v Sloveniji, ki se v večini vsako leto udeležijo tekmovanja na Jesenicah. Izvedbo jim zaradi večjih prostorskih kapacitet omogočijo na Osnovni šoli Toneta Čufarja Jesenice.

Na šolskih tekmovanjih je sodelovalo več kot 600 učencev in učenk iz 43 šol, na sobotno državno tekmovanje pa se je uvrstilo 100 najboljših iz 35 šol. Zbrane učence in mentorje sta pozdravila ravnateljica Osnovne šole Poldeta Stražišarja Aleksandra Valančič in župan Občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, ki sta učencem zaželela uspešno reševanje nalog. Šola gostiteljica je vsem pripravila prijetno dobrodošlico s prijetnim krajšim kulturnim programom, v gledališču Toneta Čufarja pa so si ogledali tudi čarovniško predstavo.

Najboljše rezultate so na tekmovanju dosegli učenci Osnovne šole 27. julij iz Kamnika, Helene Puhar iz Kranja, Antona Janše iz Radovljice, z dobrim znanjem pa so se izkazali tudi učenci šole gostiteljice z Jesenic.

Prebrano 3394 krat Nazadnje urejano na torek, 19 april 2016 08:05

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave