Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2016 22

Medobčinski otroški parlament letos gostila OŠ Koroška Bela

V petek, 18. marca, je Osnovna šola Koroška Bela gostila medobčinski otroški parlament, ki so se ga udeležili učenci sedmih osnovnih šol občin Kranjska Gora, Žirovnica in Jesenice s svojimi mentorji. Uvodoma je zbrane nagovorila ravnateljica Osnovne šole Koroška Bela Sanda Zupan, v kratkem programu pa je nastopil mladinski pevski zbor OŠ Koroška Bela pod vodstvom mentorice Lidije Wolf.

Učenci sedmih osnovnih šol (OŠ Koroška Bela, OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, OŠ Toneta Čufarja Jesenice, OŠ Prežihovega Voranca Jesenice, OŠ Žirovnica, OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora in OŠ 16. decembra iz Mojstrane) so s pomočjo mentorjev in zunanjih gostov, podžupanje občine Jesenice Vere Pintar in svetnikov Krajevne skupnosti Slovenski Javornik–Koroška Bela izdelali in predstavili plakate na temo letošnjega otroškega parlamenta – pasti mladostništva.

Otroški parlament, ki letos poteka že 26. leto, je javna tribuna osnovnošolcev, ki deluje v obliki zasedanj. Te potekajo na treh nivojih - šolski parlamenti v osnovnih šolah, regijski oziroma medobčinski otroški parlamenti in državni otroški parlament, ki poteka v dvorani Državnega zbora Republike Slovenije. Organizator nacionalnega programa otroškega parlamenta je Zveza prijateljev mladine Slovenije, na ravni naši regije pa ga koordinira Zveza društev prijateljev mladine Jesenice.

Prebrano 2301 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 18:47

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave