Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
mar  2016 20

Občina Jesenice uradno odprla prečno povezavo na območju Hrenovice

Občina Jesenice uradno odprla prečno povezavo na območju Hrenovice Foto: Gregor Vidmar

V petek, 18. marca, je Občina Jesenice v sodelovanju z investitorjem, družbo Anepremičnine, uradno odprla prečno povezavo na območju Hrenovice. V kratkem programu je nastopil Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora, prisotne obiskovalce prireditve pa sta nagovorila jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger in direktor družbe Anepremičnine mag. Gregor Žvipelj.
Župan Tomaž Tom Mencinger se je zahvalil družbi Anepremičnine, ki je po propadu prvotnega investitorja prevzela investicijo in končala skoraj desetletno čakanje na dokončanje obnove štirih stanovanjskih objektov v stanovanjski soseski Gorenjski sonček ter prečne povezave čez t.i. železniško progo na relaciji Jesenice - Nova Gorica. Pohvalil je tudi jeseniško podjetje KOV, ki je zgradilo in postavilo jekleno konstrukcijo mostu, tega pa so obiskovalci nagradili tudi z aplavzom.
Z odprtjem prečne povezave se je bistveno skrajšala pot do Stare Save, nakupovalnega središča in Tržnice Jesenice, skupaj s prebivalci stanovanjske soseske Gorenjski sonček, ki se bodo lahko v stanovanja vselili že v roku naslednjih dveh mesecev, pa bo prečna povezava poskrbela, da bo območje Hrenovice ponovno zaživelo.

Prebrano 2496 krat