Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2016 14

Srečanje otroških in odraslih folklornih skupin »Ke ste deklič, da b' rajal fantič«

Srečanje otroških in odraslih folklornih skupin »Ke ste deklič, da b' rajal fantič« Foto: A. Sodja

Minulo soboto se je v dvorani kulturnega doma na Slovenskem Javorniku odvijalo območno srečanje folklornih skupin »Ke ste deklič, da b' rajal fantič«, ki ga je organizirala območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Jesenice pod vodstvom Petre Ravnihar.

Sobota je bila na Jesenicah povsem v znamenju folklornih skupin, saj je Javni sklad za kulturne dejavnosti - območna izpostava Jesenice pripravil kar dve srečanji, namenjeni otroškim in odraslim folklornim skupinam. Na otroškem srečanju, ki se je odvijalo od 16. ure dalje, so se predstavile otroške folklorne skupine Makedonskega kulturnega društva Ilinden, Kulturno športnega društva Bošnjakov Biser, predšolska skupina Breznica, folklorna skupina Osnovne šole Prežihovega Voranca, mladi folklorniki Kulturnega društva Triglav Javornik-Jesenice Mali Triglav in šolska skupina Breznica, ki so predstavili svoje odrske postavitve. Srečanje je strokovno spremljala profesorica in aktivna članica Folklornega društva Val iz Pirana Nina Luša, ki srečanja otroških folklornih skupin spremlja že skoraj desetletje.

Med odraslimi folklornimi skupinami pa so svoje postavitve predstavili folklorniki MKD Ilinden, KŠD Biser, KUD Triglav - Javornik - Jesenice in folklorna skupina Julijana iz kulturno športnega društva Hrušica. Odrasle folklorne skupine je spremljala Branka Moškon, umetniška vodja in ustanoviteljica folklorne skupine Kres iz Novega mesta. Folklorniki so navdušili polovično zasedeno dvorano kulturnega doma s kakovostnimi odrskimi postavitvami in barvitostjo tako kostumov kot tudi folklornega izročila.

Prebrano 1812 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave