Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2015 14

Odprt novi Urgentni center Splošne bolnišnice Jesenice

Foto: SBJ Foto: SBJ

V petek, 11. 12. 2015, je Splošna bolnišnica Jesenice slovesno odprla nov Urgentni center Jesenice. Slovesnost je potekala na platoju urgentnega centra, udeležili pa so se ga številni gostje, med njimi ministrica za zdravje gospa Milojka Kolar Celarc, državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Sandra Tušar, državni sekretar na ministrstvu za obrambo Miloš Bizjak, načelnik Vojaške zdravstvene enote slovenske vojske polkovnik Zoran Vobič, predstavniki gorenjskih občin, izvajalci projekta izgradnje urgentnega centra Jesenice, upokojeni sodelavci, zaposleni, občani Jesenic in še mnogi drugi.

Novi urgentni center, ki so ga uredili v prizidku, obsega 1400 kvadratnih metrov, medtem ko je stara urgenca imela le 350 kvadratnih metrov. V njem so pridobili reanimacijski prostor, prostor za urgentni CT, opazovalnico, triažni prostor, pet ambulant, šivalnico, prenovljeni urgentni operacijski blok z dvema operacijskima dvoranama in medicinsko opremo z dvema novima digitalnima RTG-aparatoma. Urgentni center je stal več kot osem milijonov evrov, skupaj z vsemi spremljajočimi pridobitvami (obnovljeno kuhinjo, endoskopijo, novo sprejemno pisarno) pa so letošnje investicije v bolnišnici vredne več kot deset milijonov. Devetdeset odstotkov sredstev je prispevalo ministrstvo za zdravje iz proračuna in evropskih skladov, deset odstotkov pa bolnišnica.

V kulturnem programu so sodelovali ansambel Saša Avsenika in Anamarija Poklukar, ki je zapela slovensko himno, za popevko Dan ljubezni pa so poskrbeli kar zaposleni. Vsi udeleženci so si lahko ogledali vse prostore novega urgentnega centra. V sklopu aktivnosti ob dnevu odprtih vrat so v opazovalnici medicinske sestre prikazale temeljne postopke oživljanja, merile glukozo v krvi, celokupni holesterol, kostno gostoto ter krvni tlak, pokazale pravilen način razkuževanja rok, operacijske medicinske sestre so v operacijskih prostorih predstavile instrumente, predstavila se je tudi Srednja šola Jesenice. Za blagoslov objekta je poskrbel jeseniški župnik Matevž Mehle. 

Prebrano 2620 krat Nazadnje urejano na četrtek, 17 december 2015 12:33

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave