Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2015 11

Poročilo o novoletnem srečanju z obiskom Dedka Mraza (Sonček)

Kot vsako leto smo tudi v letošnjem letu ob zaključku leta v sredo 9. decembra 2015 za naše člane in njihove sorojence v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah organizirali novoletno srečanje z obiskom Dedka Mraza. Vse navzoče je v kratkem nagovoru pozdravil Klemen Košir ter jim zaželel prijetno novoletno vzdušje in razpoloženje današnjega popoldneva.

Zatem je na oder povabil predsednika društva SONČEK Zgornje Gorenjske Jerneja Kocjančiča. V kratkem nagovoru je pozdravil vse navzoče udeležence in jim zaželel prijetno novoletno vzdušje in razpoloženje. Za najmlajše nam je tudi v letošnjem letu priskočila na pomoč prijazna članica Daša Farčnik iz Leo Kluba Brdo Kranj. Naše sodelovanje je že tradicionalno. Navezala je stike z otroško skupino iz Kulturno umetniškega društva Predoslje. Prijetna otroška skupina se je na povabilo Leo Kluba Brdo Kranj takoj odzvala. Prijazni otroci, ki jim ne zmanjka dobre volje, smeha in energije pred in po nastopu so se odlično predstavili z igrico - Čebelica Maja. Deževnik Maks nima prijateljev. Na pomoč mu priskoči Maja, ki ga seznani z veliko živalmi, toda vsi se mu le posmehujejo. Upanje in pogum mu končno vlije Vili, ki se iz šolskih dni spomni, da so deževniki zelo koristne živali. V nadaljevanju je član igralske skupine Gledališča Tone Čufar Jesenice Klemen Košir zabaval tako mlado kot staro generacijo. Po končani predstavi so otroci iz Kulturno umetniškega društva Predoslje začeli klicati DEDKA MRAZA. Bil je vesel in razpoložen, saj je na začetku svojega dela, ki ga vsako leto čaka v mesecu decembru. Vse  navzoče je prav lepo pozdravil. Skupaj so zapeli pesmico, razdelil jim je darila potem pa odšel naprej, kajti na današnji dan je imel še veliko dela, saj so ga nestrpno pričakovali še drugi otroci. Zatem je sledilo še druženje članov s pogostitvijo. Ob pristnem klepetu smo se zadržali do večernih ur. Dogodek nam bo ostal še dolgo v lepem spominu.

Cilj novoletne obdaritve je otrokom s posebnimi potrebami ter njihovim sorojencem (sestre, bratje), omogočiti obdaritev z druženjem in spoznavanjem med seboj, pričarati praznično vzdušje ter spodbujati občutek za tradicijo.

Prebrano 1995 krat Nazadnje urejano na četrtek, 17 december 2015 13:08

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave