Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2015 02

Zaslužnim organizacijam na področju varnosti v prometu podeljena priznanja AVP RS

Skrb za varnost v prometu je gotovo ena temeljnih nalog vsake lokalne skupnosti. Tudi v občini Jesenice deluje Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV), ki skupaj z organizacijami in posamezniki prispeva na področju vzgoje in preventive v prometu pomemben delež k večji ozaveščenosti in boljši vozniški kulturi.

December je že tradicionalno zaznamovan z družabnimi dogodki, tako je primeren tudi za podelitev priznanj Javne agencije Republike Slovenije za varnost v prometu (AVP). V letošnjem letu je namreč agencija na predlog SPV Občine Jesenice podelila tri priznanja zaslužnim organizacijam, ki so s svojim dolgoletnim delom na področju skrbi za večjo varnost udeležencev v prometu pomembno prispevali k stanju v prometu na območju naše občine. Priznanja sta podelila župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger in podžupan Miha Rebolj. Priznanja so bila podeljena naslednjim zaslužnim organizacijam na območju občine Jesenice:

Za prispevek k večji varnosti v prometu je zlati znak AVP prejel VRTEC JESENICE

Vrtec Jesenice sestavlja šest enot in pokriva celotno območje občine Jesenice. Tako vodstvo vrtca kot vseh šest enot razvija pedagoško in preventivno delo, kot izjemno pa lahko ocenimo sodelovanje s SPV Jesenice pri izobraževalnih nagradnih igrah Varni v prometu. Poleg vzgoje otrok v okviru vzgojnih procesov,  aktivno osvešča starše, sodeluje v preventivnih aktivnostih SPV-ja in distribuira preventivni material tako SPV-ja kot AVP-ja.

Za prispevek k večji varnosti v prometu je srebrni znak AVP prejelo podjetje ALPETOUR – Potovalna agencija d.d.

Alpetour potovalna agencija d.d. je s svojo osnovno dejavnostjo medkrajevnega in drugega cestnega potniškega prometa največji prevoznik na območju Občine Jesenice edini prevoznik mestnega prometa in opravi veliko večino vseh šolskih prevozov v občini Jesenice.  Vsa leta aktivno sodeluje s SPV Jesenice. Kot profitna organizacija v okviru možnosti z donacijami sodelujejo pri preventivnih aktivnostih, še posebej pri vzgoji najmlajših udeležencev  v prometu. Preventivne akcije SPV Jesenice kot tudi Akcije AVP aktivno oglašujejo na svojih avtobusih.

Za prispevek k večji varnosti v prometu je bronasti znak AVP prejelo podjetje JUNIK-M d.o.o.

JUNIK-M d.o.o. že več let aktivno sodeluje s SPV Občine Jesenice na področju preventive in vzgoje v cestnem prometu ter aktivno spodbuja akcije SPV Jesenice in AVP. JUNIK –M d.o.o. finančno in kadrovsko že nekaj let podpira akcije SPV-ja. Še posebej so aktivni na vsakoletnih akcijah »Pripravljeni na zimo«, ki jih SPV izvaja na Bencinskem servisu (pri krožišču).

Prebrano 2156 krat Nazadnje urejano na torek, 15 december 2015 19:38

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave