Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2015 07

Preventivna akcija Bodi preViden tudi letos zelo obiskana

Akcija Bodi preViden Akcija Bodi preViden SPV Jesenice

 

Trg Toneta Čufarja na Jesenicah je bil včeraj prizorišče preventivne akcije »Bodi preViden«, ki je bila organizirana s strani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, skupaj s Policijsko postajo Jesenice, Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica, Agencijo za varnost v prometu RS in AMZS-jem. Akcije se je udeležilo okoli 500 udeležencev, na kar so organizatorji akcije zelo ponosni.

Akcija je bila namenjena predvsem predšolskim in šolskim otrokom, hkrati pa tudi starejšim občanom, ki so v prometu najbolj ranljivi. AMZS je na posebej postavljenem poligonu s pomočjo štirikolesnikov uprizoril promet v malem, upoštevajoč cestno prometne predpise. Prav tako je bil z njihove strani predstavljen prevračalnik, s katerim so obiskovalci spoznali in preizkusili kako pravilno ravnati ob morebitni situaciji prevrnjenega avtomobila v prometni nesreči. Na trgu je bila postavljena tudi demonstracijska naprava VIDKO, s pomočjo katere so predstavniki AVP RS obiskovalcem pojasnili pomen uporabe odsevnih teles in jih poučili o pravilni uporabi le-teh. Z ogledom naprave so se otroci in odrasli zelo nazorno prepričali o učinkovitosti nošenja kresničke, odsevnih trakov in drugih odsevnih predmetov, ki ponoči ali ob zmanjšani vidljivosti pripomorejo k večji vidnosti in varnosti pešcev v prometu. Vsi otroci, ki so prišli iz jeseniških vrtcev in šol, so obenem lahko pokramljali s policistom, ki jih je še dodano opozoril, na kaj vse morajo biti pozorni. Med postavljenimi prometnimi stožci so se lahko obiskovalci sprehodili z »alko očali«, ki na nazoren način prikažejo, kakšna je vidljivost okolice v vinjenem stanju, saj alkohol poslabšano vpliva na psihofizično stanje in sposobnosti udeležencev v prometu. In ker se bliža čas, ko se bo tema vse prej spuščala nad naše mesto, so vsi obiskovalci dobili tudi odsevne obeske zajčke oziroma odsevne trakove,  s katerimi bodo ob pozno popoldanskih sprehodih postali bolj vidni.

Vsem udeležencem akcije se zahvaljujemo za tako številen obisk, še posebej pa ravnateljem, mentorjem in učiteljem z vrtcev in osnovnih šol, ki so se odzvali na vabilo organizatorja.

Prebrano 1800 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:03

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave