Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2015 30

Zadnji septembrski konec tedna praznovala krajevna skupnost Sava

Praznik krajevne skupnosti Sava Praznik krajevne skupnosti Sava A. Sodja, M. Ferluga, A. Odar

 

Zadnji konec tedna v septembru svoj krajevni praznik v spomin na prvo pisno omembo naselja Sava iz leta 1538 praznuje Krajevna skupnost Sava. Tridnevno praznovanje so pričeli s tradicionalnim odprtim balinarskim turnirjem trojic za Memorial Draga Tarmana na balinišču v Bazi, osrednjo proslavo pa so v petek pripravili v Gledališču Toneta Čufarja. Zbrane krajane je nagovorila predsednica Krajevne skupnosti Tina Repovž, ki je poudarila pridobitve, poleg nastajajoče prečne povezave s Staro Savo tudi druge manjše pridobitve: »Ravno te pridobitve bodo pripomogle k izboljšanju kakovosti življenja, zato smo lahko upravičeno ponosni tako na krajevno skupnost, kot na naše mesto. To sicer ne pomeni, da ne smemo biti nezadovoljni, saj se v nezadovoljstvu najdejo ideje in možnosti, kako stvari še izboljšati.« Zbrane krajane je pozdravil tudi župan Tomaž Tom Mencinger, ki je dejal, da se zavedajo, da je še veliko stvari za postoriti, a je bilo do sedaj že veliko postorjenega za izboljšanje kakovosti življenja krajanov, spomnil pa je tudi na idejo srečanj na občinski tromeji, na Španovem vrhu, kjer se stikajo tri krajevne skupnosti.

Ob slovesnosti so podelili tudi priznanja krajevne skupnosti, ki sta jih prejela Majda Gomilšek za dolgoletno delo v krajevni skupnosti in Klemen Košir za dolgoletno gledališko delo. Gomilškova je bila v preteklem mandatu predsednica sveta krajevne skupnosti, sicer pa je dolgoletna športna delavka, nekdanja plavalka, umetnostna drsalka in tabornica. Klemen Košir je na odrskih deskah prvič stal še pred rojstvom, saj je mama igrala še med nosečnostjo, samostojno pa pri petih letih v igri Mogočni prstan. Od tedaj je nanizal že 53 odrskih vlog, pripravlja se na 54., preizkusil pa se je tudi v vlogi režiserja, scenografa, lučkarja, skratka v skoraj vseh gledaliških funkcijah. Program je povezovala Darka Rebolj, za kulturni program pa je poskrbel pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora.

Dan kasneje, v nedeljo, so praznovanje praznika krajevne skupnosti zaključili s pohodom na Pristavo in druženjem pri domu Pristava, ki se ga je, poleg podžupanov občine Jesenice Vere Pintar in Mihe Rebolja, udeležilo več kot 100 krajanov

Predsednica sveta Krajevne skupnosti Sava
Tina Repovž

Prebrano 1734 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:05

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave