Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2015 02

Zadnji avgustovski konec tedna svoj praznik obeležila KS Blejska Dobrava

Zadnji avgustovski konec tedna svoj praznik obeležila KS Blejska Dobrava Foto: Janko Rabič

Za letošnji praznik krajevne skupnosti Blejska Dobrava so zadnji avgustovski konec tedna pripravili bogat in pester program, pri čemer so moči združili člani vseh društev in organizacij. Pripravili so nogometni in balinarski turnir, tek za otroke, pohod na Obranco s kulturnim programom, pohod v Vintgar, predstavitev Društva podeželskih žensk in pokušino njihovih dobrot, prikaz gašenja požara in ogled novega vozila PGD Blejska Dobrava. V petek so obiskali spominska obeležja in položili vence.

Poseben ton je prazniku dal obisk delegacije krajanov iz pobratene krajevne skupnosti Grgarske Ravne Bate. Vezi med krajani so se začele tkati med narodnoosvobodilno borbo, ko je bilo 44 krajanov Blejske Dobrave na Trnovsko Banjški planoti, razširili in okrepili so jih pred štiridesetimi leti, ko so podpisali listino o pobratenju.

Na osrednji prireditvi, ki se je je udeležil tudi župan Tomaž Tom Mencinger s podžupanoma Miho Reboljem in Vero Pintar, je predsednik krajevne skupnosti Anton Hribar spomnil, da praznujejo v spomin na prvo partizansko akcijo proti okupatorju med NOB na Lipcah. V nadaljevanju je orisal pomembnejše dosežke v krajevni skupnosti in predstavil nadaljnje načrte. Zbrane je pozdravil župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, v imenu delegacije krajevne skupnosti Grgarske Ravne Bate pa Silvestra Fak. Podelili so dve priznanji za velik družbeni prispevek in razvoj krajevne skupnosti. Štefanija Muhar z Lipc ga je prejela za dolgoletno delo v svetu krajevne skupnosti, predvsem za naselje Lipce, ter za delo na področje kulture. Valentin Razinger je priznanje prejel za dolgoletno pri razvoju krajevne skupnosti, še posebej v gasilskih vrstah in pevskemu zboru Vintgar. V kulturnem programu so nastopili: Pihalni orkester Jesenice Kranjska Gora, pevski kvintet Vintgar in flavtistka Ajda Kajdiž. 

Prebrano 1821 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave