Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2015 07

V Kolpernu prva javna razprava o predlogu Pravilnika o službi NMP

V Kolpernu se je danes dopoldne odvila prva javna razprava o predlogu Pravilnika o službi nujne medicinske pomoči s prilogami, ki so ga predstavili predstavniki ministrstva za zdravje. Obisk na Jesenicah, kjer so bila predstavljena tudi izhodišča novega sistema nujne medicinske pomoči, ki bo v celoti začela delovati predvidoma v začetku leta 2019, je bil prvi izmed obiskov, kjer se ali pa se bodo vzpostavili urgentni centri. Javne razprave so se med drugim udeležili izvajalci storitev nujne medicinske pomoči, direktorja jeseniške bolnišnice in zdravstvenega doma, župani gorenjskih občin in tudi nekaj poslancev državnega zbora.

Predstavniki Ministrstva za zdravje so povedali, da bo čez štiri leta bo urgentna služba hitrejša, strokovnejša in do prebivalcev prijaznejša. Načrtuje se tudi novih 30 večjih in manjših urgentnih
centrov, ki bodo prebivalcem na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu, 24 ur na dan. Urgentni center na Jesenicah naj bi bil, čeprav gradnja trenutno kasni za 14 dni, po besedah direktorja Splošne bolnišnice Jesenice dr. Janeza Poklukarja nared do novembra.

V imenu občine Jesenice so se javne razprave v Kolpernu udeležili župan Tomaž Tom Mencinger ter podžupana Miha Rebolj in Vera Pintar.

Prebrano 1578 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave