Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2015 23

Fakulteta za zdravstvo Jesenice je uvrščena med finaliste priznanja RS za poslovno odličnost za leto 2014

Foto: www.fzj.si Foto: www.fzj.si

Fakulteta za zdravstvo Jesenice je bila pretekli teden uvrščena med tri finaliste priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2014 (PRSPO). Omenjeno priznanje je najvišje državno priznanje na področju kakovosti in odličnosti poslovanja, kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti ter nenehnih izboljšav.

Namen priznanja je spodbujati slovenske gospodarske družbe in javne inštitucije na vseh področjih delovanja k uvajanju sodobnega, učinkovitega in celovitega pristopa za doseganja kakovosti in poslovne odličnosti. Prejmejo ga organizacije, ki v procesu ocenjevanja dosežejo najvišje število točk v svoji kategoriji, in so primer odličnega poslovanja na vseh področjih svojega delovanja. Izbrane so izmed finalistov in se tako uvrstijo v vrh poslovno odličnih organizacij v slovenskem prostoru. Ocenjevanje za nagrado PRSPO poteka na podlagi metodologije in kriterijev (evropske) EFQM nagrade za odličnost iz Bruslja. Nagrada PRSPO spodbuja doseganje odličnih rezultatov organizacij na vseh področjih delovanja države – od poslovnega sektorja, do zdravstva, šolstva, javne uprave in drugje. 

Ocenjevanje organizacij je potekalo po modelu odličnosti EFQM 2013, ki daje več poudarka etičnosti, integriteti poslovanja ter prevzemanju odgovornosti voditeljev za trajno prihodnost organizacije. Prav tako je večji poudarek vlogi zaposlenih kot temeljnih nosilcih napredka, sprememb, ustvarjalnosti in inovativnosti. Odbor PRSPO je tako na svoji seji, na predlog razsodniške skupine PRSPO izmed 5 prijavljenih in ocenjenih organizacij potrdil naslednje finaliste: Europlakat d.o.o., Ljubljana, (v kategoriji organizacij z 250 in manj zaposlenimi na področju zasebnega sektorja), Fakulteta za zdravstvo Jesenice (v kategoriji organizacij z 250 in manj zaposlenimi na področju javnega sektorja) in Univerzitetni klinični center Ljubljana (v kategoriji organizacij z več kot 250 zaposlenimi na področju javnega sektorja).

Vse navedene organizacije so dokazale uspešno uporabo (evropskega) modela odličnosti EFQM za nenehno izboljševanje in so vsaka v svoji kategoriji zgled dobrega poslovanja.

Vodstvu šole za uspeh, ki je potrditev njihovega odličnega dela, iskreno čestitamo!

Prebrano 1681 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave