Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

Mnoge občine, ki se srečujejo z različnimi izzivi s področja obnove kulturnih spomenikov ter programov oživljanja starih mestnih jeder, med seboj niso povezane, zato v dialogu z državnimi organi in institucijami ter pri pridobivanju sredstev doma in v tujini ne morejo delovati usklajeno in uspešno reševati zahtevnih strokovnih problemov. Zato je bilo leta 2001 na predlog 6 občin na slavnostni skupščini na Ptuju ustanovljeno gospodarsko interesno združenje Združenje zgodovinskih mest Slovenije, ki zastopa interese Občin na področju ohranjanja in spodbujanja življenja in razvoja starih mestnih jeder ter hkrati skrbi za kulturno dediščino Slovenije. Trenutno se vanj povezuje 17 starih slovenskih mest (poleg Jesenic še Celje, Idrija, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Šentjur, Škofja Loka, Tržič in Žužemberk).

Na podlagi 22. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 86/2010 in spr.) in  35. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/2011 in spr.) ter 412. sklepa 17. redne seje Občinskega sveta občine Jesenice z dne 8.12.2016 objavlja  javni zavod Zavod za šport Jesenice naslednje:

JAVNO ZBIRANJE PONUDB ZA PRODAJO  PREMIČNEGA PREMOŽENJA V LASTI OBČINE JESENICE IN V UPRAVLJANJU ZAVODA ZA ŠPORT JESENICE

ORGANIZATOR JAVNEGA ZBIRANJA PONUDB:

ZAVOD ZA ŠPORT JESENICE, Ledarska 4, Jesenice – upravljavec stvarnega premoženja

PREDMET PRODAJE

Predmet prodaje je: SNEŽNI TEPTALNI STROJ (Proizvajalec: Kassbohrer; tip: Pisten Bully 300W; motor: Mercedes Benz OM 906 LA; moč motorja: 240 kW; prostornina: 7200 ccm; širina: 4160 cm; dolžina s plugom in frezo: 10075 mm; teža: 7550 kg; priključki: plug, frezar, vitla. Leto izdelave: 1998; uporaba: cca 3000 delovnih ur.

Premičnina, ki je predmet javnega zbiranja ponudb je last Občine Jesenice in je v upravljanju Zavoda za šport Jesenice.

Premičnina se bo prodala po načelu videno - kupljeno, zato se morebitne reklamacije po sklenitvi prodajne pogodbe ne bodo upoštevale.

ROK ZA ODDAJO PONUDB:

Rok za oddajo ponudb je do vključno ponedeljka, 9.1.2017 (osebno na Zavod za šport Jesenice, Ledarska ulica 4, 4270 Jesenice do 13.00 ure ali priporočeno po pošti do 00.00 ure).

 

Več o javnem zbiranju ponudb na spletni strani Zavoda za šport Jesenice

Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije obvešča stranke, da  z 31. decembrom 2016 zapira Območno izpostavo  v Cerknici, na  naslovu Cesta 4. maja  50, in Območno izpostavo Kranj v Šenčurju, na naslovu Delavska cesta 24.

Občina Jesenice v soglasju z občinami soustanoviteljicami Skupne notranje revizijske službe občin Jesenice, Bohinj, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica v skladu z 58. členom Zakona o javnih uslužbencih -ZJU (Ur. list RS, št. 63/07–UPB-3 s spr.) objavlja javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta:

NOTRANJI REVIZOR - VIŠJI SVETOVALEC

Kandidati, ki se bodo prijavili na prosto delovno mesto, morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • imeti morajo najmanj visokošolsko univerzitetno izobrazbo (prejšnja) – 17002 ali magistrsko izobrazbo (druga bolonjska stopnja) – 17003;ekonomske ali pravne smeri,
  • najmanj 3 leta delovnih izkušenj,
  • opravljen izpit za državnega notranjega revizorja,
  • opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv,
  • znanje uradnega jezika,
  • imeti morajo državljanstvo Republike Slovenije ,
  • ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev;
  • zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Več o javnem natečaju si lahko preberete v priloženi razpisni dokumentciji.

Občina Jesenice v soglasju z občinami soustanoviteljicami Skupne notranje revizijske službe občin Jesenice, Bohinj, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica v skladu z 58. členom Zakona o javnih uslužbencih -ZJU (Ur. list RS, št. 63/07–UPB-3 s spr.) objavlja javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta na položaju:

VODJA SKUPNE NOTRANJE REVIZIJSKE SLUŽBE - NOTRANJI REVIZOR PODSEKRETAR

 

Kandidati, ki se bodo prijavili na prosto delovno mesto, morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • imeti morajo najmanj visokošolsko univerzitetno izobrazbo (prejšnja) – 17002 ali magistrsko izobrazbo (druga bolonjska stopnja) – 17003;ekonomske ali pravne smeri,
  • najmanj 6 let delovnih izkušenj,
  • opravljen izpit za državnega notranjega revizorja,
  • opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv,
  • znanje uradnega jezika,
  • imeti morajo državljanstvo Republike Slovenije ,
  • ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev;
  • zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Več o javnem natečaju, si priberite v priloženi razpisni dokumentaciji.

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, na podlagi 218.c in 218.č člena Zakona o graditvi objektov (ZGO-1-UPB1, Ur. l. RS, št. 102/2004 in spr.) objavlja

 

Javno naznanilo
o razgrnitvi podatkov za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na območju občine Jesenice za leto 2017

 

Podatki za odmero nadomestila za uporabo zazidanega in nezazidanega stavbnega zemljišča, s katerimi razpolaga Občina Jesenice, bodo na vpogled vsem lastnikom stavb in delov stavb ter lastnikom zemljiških parcel, ki so po določbah Zakona o graditvi objektov zavezanci za plačilo nadomestila za uporabo zazidanega in nezazidanega stavbnega zemljišča.

Razgrnitev podatkov bo v prostorih Oddelka za okolje in prostor Občine Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, soba P8, v času od 9 do 13 ure in sicer za:

  • fizične osebe: ponedeljek, sreda in petek
  • pravne osebe: torek in četrtek – po predhodnem dogovoru

od 4.1.2017 do vključno 20.1.2017

 

V odprtem roku razgrnitve podatkov Občina Jesenice, Oddelek za okolje in prostor, na istem naslovu sprejema od zavezancev tudi nove podatke. Zavezanci so po 14. členu Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča za območje občine Jesenice (Ur.list. RS, št.46/2008 in spr.) dolžni pristojni strokovni službi občinske uprave posredovati registracijske podatke najkasneje v petnajstih dneh po nastanku obveznosti plačevanja nadomestila in v istem roku tudi vse druge spremembe v zvezi z lastništvom oziroma uporabo ter površino zazidanega in nezazidanega stavbnega zemljišča, površino ter komunalno opremljenostjo zazidanega in nezazidanega stavbnega zemljišča.

 

Številka : 422-74/2016     
Datum: 22.12.2016

                                                                    Tomaž Tom Mencinger l.r.
                                                                ŽUPAN

  • Jeseničanka ima sto sedem let
  • Silvestrovanje bo na Stari Savi
  • Moje vodilo je vedno iskrenost
  • Božički plezali k otrokom
  • Sklep o prenehanju obratovanja smučišča
  • Kupci blagovne znamke Hokejski klub Jesenice
  • Železarna je oblikovala Jesenice
  • Dijaki na praksi na Malti in v Španiji

Obveščamo vas, da bo Tržnica  Jesenice normalno delovala na pred-praznično soboto in sicer 24. 12. ter 31. 12. 2016.

Hvala za razumevanje!

Bližajo se božično – novoletne počitnice, s tem pa je tudi čas za kaj drugega. Na Zavodu za šport Jesenice smo za vse počitnikarje pripravili kar nekaj brezplačnih aktivnosti. Vabimo vas, da se nam na aktivnostih pridružite.

Hkrati vam želimo vesele praznike in srečno 2017!

 

Športna društva in klubi  v občini Jesenice niso znani le  po doseganju odličnih tekmovalnih rezultatov temveč tudi po dobrodelnosti in uspešno izpeljanih humanitarnih akcijah. Člani obeh hokejskih društev,curling kluba, drsalnega kluba in nogometnega kluba so na pobudo znanega organizatorja dobrodelnih akcij Fikreta Avdića so dva meseca zbirali otroške knjige, miselne igre, kocke, barvice in papir za barvanje za Pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Jesenice. S tem dobrim dejanjem želijo  pomagati oddelku, ki vsakodnevno prijazno in strokovno skrbi za zdravje najmlajših. V torek, 20. decembra, so številne zbrane predmete predali otrokom, ki so na zdravljenju  na pediatričnem oddelku. V imenu vseh  se je zahvalil predstojnik oddelka dr. Peter Najdenov.

Sporočamo vam, da bo plezalna stena dne, 24. in 31.12. zaradi prihajajočih praznikov zaprta.

Ostali dnevi plezalna stena obratuje po ustaljenem urniku.

26. 12. 2016 in 02. 01. 2017 bo vhod do plezalne stene preko rolo vrat pri sami steni.

Hvala za razumevanje.

 

Zavod za šport Jesenice

Na podlagi 8. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 86/2010 in spremembe) in 53. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS št. 34/2011 in spremembe), Občina Jesenice objavlja naslednjo:

N A M E R O

 

Občina Jesenice, ki je po stanju Informacijskega sistema eZK Vrhovnega sodišča Republike Slovenije lastnica poslovne stavbe na naslovu Cesta železarjev 6, Jesenice, objavlja namero, da bo s Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, Dunajska cesta 58, 1000 Ljubljana, sklenila Pogodbo o brezplačni uporabi poslovnega prostora in sicer za poslovni prostor v navedeni stavbi – izvajanje dejavnosti skladove območne izpostave.

Pogodba bo sklenjena po preteku roka 15 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice.

  OBČINA JESENICE
   ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger

Številka: 3528-23/2016

Kristina Tarman iz  krajevne skupnosti Podmežakla na Jesenicah je bila najprej najstarejša občanka občine Jesenice zatem na Gorenjskem. Potem, ko je letos 16. decembra dopolnila častitljivih 107 let, je sedaj med desetimi  najstarejšimi prebivalkami oziroma prebivalci  Slovenije.

V Kolpernu so se minulo sredo na tradicionalnem prednovoletnem srečanju zbrali krajani starejši od 75-let iz  Krajevne skupnosti Sava.  Odzvalo se je več kot sto krajanov, za katere so v dvorani Kolpern poskrbeli člani in članice Sveta krajevne skupnosti, s pogostitvijo in skromnimi darili, ki jih je med krajane razdelil Dedek mraz. V kulturnem programu so večer krajanom popestrile mažoretke TVD Partizan Jesenice. Zbrane krajane sta nagovorila predsednica Sveta krajevne skupnosti ga. Tina Repovž, ki je poudarila pomen druženja in sodelovanja v današnjem času, ter župan g. Tomaž Tom Mencinger, tudi sam nekoč predsednik Sveta krajevne skupnosti Sava, ki je izpostavil pomen krajevne skupnosti.

V članku ugotavljamo kakšni so stroški ogrevanja v primeru uporabe različnih vrst goriv. Prikazan je primer ogrevanja družinske hiše, ogrevalne površine 150 m2, ki uporablja centralno sodobno peč na kurilno olje in porabi 1.500 litrov tega energenta. Izkazalo se je, da je energija toplote, pridobljena iz kurilnega olja, najdražja, najcenejša pa je toplotna energija, pridobljena iz polen. Glede na to, da je še vedno v uporabi veliko peči na kurilno olje in je med njimi tudi precej zastarelih, se bomo ukvarjali z vprašanjem, ali je smiselno te oljne kotle zamenjati z drugimi kotli. Hkrati bomo odgovorili tudi na to, s katerim energentom bi bilo smiselno zamenjati drago kurilno olje.

 

Evgen Gömbös, energetski svetovalec mreže ENSVET

Uporabne povezave