Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2018 01

Jeseniške novice, 28. september 2018-14

Jeseniške novice, 28. september 2018-14 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Dan so preživeli kot prostovoljci

Zaposleni iz treh jeseniških železarskih družb so dan namesto v službi preživeli ob opravljanju prostovoljnih dejavnosti.

Seniorji na modni pisti

V Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja na Jesenicah so pripravili modno revijo oblačil za seniorje, v vlogi manekenk in manekenov pa so nastopili stanovalci. 

Aljažev stolp obnovili v podjetju KOV

Kovinarski delavnici podjetja KOV na Jesenicah so zaupali obnovo Aljaževega stolpa. Stolp bodo predvidoma sredi naslednjega tedna vrnili na vrh Triglava. 

Avstrijci že gradijo drugo cev predora

V torek, 18. septembra, so v Šentjakobu v Rožu slovesno začeli gradnjo druge cevi predora Karavanke. Kdaj se bo gradnja začela na naši strani, zaradi pritožb še ni znano. 

Nadzor eko otokov

Policisti in inšpektorji so v skupni akciji v jeseniški občini pregledali, kako občani Jesenic ločujejo odpadke. Pregled eko otokov je pokazal, da se zlasti v zabojnikih za embalažo znajde marsikaj.

Izdelali solarno avtobusno postajališče

Jeseniško podjetje Sunlife je izdelalo prvo solarno avtobusno postajališče z ogrevanimi klopmi, USB- in brezžičnimi polnilci, ekranom za obvestila, defibrilatorjem.

Večer v počastitev Mihe Baloha

Miha Baloh je letos praznoval devetdeseti rojstni dan, na Jesenicah so se mu poklonili s filmsko projekcijo in predstavitvijo njegovega življenja in dela. 

Matematika je lahko zabavna

Jeseničan Gregor Rabič je izdelal komplet didaktičnih iger za zabavno in igrivo učenje matematike. 

Nadaljevanje obnove avtoceste mimo Jesenic

Po zaključku glavne turistične sezone se je začela obsežnejša obnova dela cestišča gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) proti Karavankam.

Dodatne informacije

Prebrano 2922 krat Nazadnje urejano na petek, 04 december 2020 09:43