Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
maj 2018 18

Jeseniške novice, 18. maj 2018-8

Jeseniške novice, 18. maj 2018-8 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Slovesno odprtje krožišča na Hrušici
Uradnega odprtja novega krožišča na Hrušici sta se udeležila tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc in minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Narcise spet vabijo pod Golico
Jutri, v soboto, bo v Planini pod Golico potekala osrednja majska prireditev izbor Miss narcis 2018. Z Jesenic bo vozil brezplačni avtobus.

Od Mozarta do bratov Avsenik
Simfonični orkester Jesenice pod mentorstvom Natalije Šimunović bo 25. maja v Gledališču Toneta Čufarja na letnem koncertu gostil pevske in instrumentalne soliste.

Spodbuden začetek sezone na Golici
Koča na Golici je odprta in oskrbovana, v nedeljo, 6. maja, je doživela prvi letošnji množični obisk planincev.

Štiristo prostovoljcev čistilo občino
V letošnji čistilni akciji so zbrali 3340 kilogramov odpadkov, kar je nekaj manj kot lani. Veliko je zlasti pasjih iztrebkov in cigaretnih ogorkov.

Zaživela še kavarniška popravljalnica
Vsak zadnji petek v mesecu bo v Centru ponovne uporabe na Jesenicah delovala kavarniška popravljalnica. V njej lahko občani ob pomoči mojstrov popravijo različne predmete.

Terapevtske hobotnice
Med številnimi aktivnostmi Društva upokojencev Javornik - Koroška Bela je tudi kvačkanje terapevtskih hobotnic za nedonošenčke.

Kurjenje v bivalnem okolju
V spomladanskem času, ko začnemo urejati okolico (vrtove, njive …), se znajdemo pred zagato, kam z vsem zelenim odrezom in drugimi podobnimi odpadki.

Dodatne informacije

Prebrano 2792 krat Nazadnje urejano na četrtek, 07 april 2022 13:01