Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
apr  2013 25

"Vsi bomo dali vse od sebe za vrhunsko organiziran EuroBasket 2013"

Občino Jesenice so včeraj obiskali člani Organizacijskega odbora EuroBasketa 2013. Sprejela sta jih jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger in vodja Mestnega organizacijskega odbora na Jesenicah Silvo Poljanšek. Tema sestanka je bil trenutni napredek pri organizaciji pripravljalnega dela EuroBasketa 2013 na Jesenicah ter razrešitev nekaterih dilem in vprašanj v zvezi z organizacijo. Po sestanku na Občini Jesenice je sledil še obisk predvidenega prostora za navijaško območje na Stari Savi in Športnega parka Podmežakla.

Včeraj so se na Občini Jesenice mudili predstavniki člani Organizacijskega odbora EuroBasketa 2013 (LOC), ki so se v velikem številu udeležili delovnega sestanka s člani Mestnega organizacijskega odbora v zvezi z organizacijo predtekmovalnega dela evropskega prvenstva v košarki 2013, ki bo septembra na Jesenicah. Prisotne je uvodoma pozdravil jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, ki je povedal, da je vesel tolikšne udeležbe s strani podjetja EP 2013 d. o. o., kar kaže na dobro sodelovanje med Organizacijskim odborom EuroBasketa 2013 in Mestnim organizacijskim odborom Jesenice (MOO Jesenice), ustanovljenim za organizacijo tekmovanja na Jesenicah. Direktor podjetja EP 2013 d. o. o. Aleš Križnar je predstavil vse člane LOC-a, zadolžene za različna področja, katerih prisotnost je bila v zelo veliko pomoč, saj so imeli člani Mestnega organizacijskega odbora Jesenice možnost, da so predstavili svoje načrte in delo pri organizaciji tega za naše mesto zelo pomembnega dogodka, obenem pa so dobili takojšnje odgovore na vprašanja in dileme, ki so se pojavljale. Silvo Poljanšek, vodja MOO Jesenice, je zbranim predstavil ostale člane odbora, ki se po njegovem mnenju vsakodnevno trudijo za čim boljšo organizacijo dogodka na Jesenicah, ki bo samemu mestu v ponos.
Po skupnem uvodnem delu so se zbrani z namenom še bolj strnjenega in učinkovitega dela razdelili v manjše delovne skupine, glede na področja njihovega dela. Po končanem delu v skupinah so se člani LOC-a skupaj s člani MOO Jesenice odpravili še na predvideno prizorišče navijaškega območja na Stari Savi ter v Športni park Podmežakla. To sta tudi območji, kjer bo v času EuroBasketa 2013 na Jesenicah potekala glavnina dogajanja, s pestrim programom in aktivnostmi pa bo mesto poskrbelo, da si bodo obiskovalci tekem Jesenice zapomnili tudi po tej plati.

To je bilo sicer prvo srečanje članov LOC-a in članov MOO Jesenice v tako velikem številu, zaradi učinkovitosti le-tega in zaradi hitrega približevanja EuroBasketa 2013 pa si Občina Jesenice želi, da takšno srečanje pred EuroBasketom 2013 ne bi bilo zadnje.

»Vesel sem, da so si člani Organizacijskega odbora EuroBasketa 2013 uspeli utrgati nekaj ur svojega časa in se v tolikšnem številu udeležiti delovnega sestanka na Jesenicah. Ker vem, da so njihovi urniki te dni precej naporni, se jim za to zahvaljujem. Pohvaliti je treba njihovo sodelovanje z Mestnim organizacijskim odborom Jesenice in pripravljenost za pomoč, obenem pa tudi delo samega Mestnega organizacijskega odbora Jesenice. Oboji imajo pred seboj težko nalogo, ki pa jo zaenkrat opravljajo zelo korektno in profesionalno, zato niti malo ne dvomim, da bo tako tudi v prihodnje in da jim odlična organizacija tega dogodka ne bi uspela.«

  je po srečanju dejal župan Občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger

»Jesenice se vedno dobro pripravijo na srečanja, pa naj bodo to delovna, predstavitvena ali le bolj protokolarna. Sprejem in gostoljubnost je vedno na visokem nivoju in tako je bilo tudi na delovnem sestanku v sredo, 24. 4. 2013, ko so LOC-u predstavili vsa svoja delovanja in aktivnosti in nam postavili konkretna vprašanja, hkrati pa tudi imeli že veliko odgovorov na naša vprašanja. So odlično organizirani in vodeni, hkrati pa vedno pripravljeni za pomoč, koordinacijo in prilagajanje, z odprtimi misli, sprejemanjem idej in dobrih rešitev.
Pripravljajo se zelo organizirano in z jasnim ciljem in verjamemo, da bodo dali vse od sebe, da bo del, ki ga bodo gostili, odlično organiziran, sploh zaradi »težke« skupine. Vsi (MOO Jesenice in LOC) bomo dali vse od sebe za vrhunsko organiziran EuroBasket 2013.«

  je po srečanju povedala Alenka Škreblin, generalna sekretarka EP 2013 d. o. o.


Prebrano 4256 krat Nazadnje urejano na četrtek, 25 april 2013 15:21