Skok na osrednjo vsebino

EuroBasket 2013 [Arhivska stran]

eurobasket2013
×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 75
feb  2013 28

EuroBasket 2013 skupaj z Jesenicami promoviran v Beogradu

V Beogradu je minuli konec tedna potekala promocija EuroBasketa 2013, na katerem so se predstavile tudi Jesenice kot mesto gostitelj. Štiridnevna promocija je potekala tako na turističnem sejmu IFT Beograd, kot na Košarkarski zvezi Srbije.

Na turističnem sejmu se je EuroBasket 2013 predstavil skupaj z Jesenicami, Ljubljano in ostalim turističnim gospodarstvom Slovenije, obiskovalci pa so se lahko fotografirali z uradno maskoto prvenstva Lipkom in fotografijo v ličnem okvirčku, ki promovira vse štiri lokacije evropskega prvenstva v košarki 2013, obdržali kot spominček.

Med štiridnevnim trajanjem sejma so se predstavniki Jesenic, Ljubljane in podjetja EP 2013 d.o.o. udeležili novinarske konference turističnih novinarjev, ki so obiskali turistični sejem IFT Beograd ter novinarske konference na Košarkarski zvezi Srbije. Eurobasket 2013 so na novinarskih konferencah predstavili direktor podjetja EP 2013, d.o.o., Aleš Križnar, med drugim pa sta se jo udeležila tudi veleposlanik Republike Slovenije v Srbiji Franci But ter legenda slovenske košarke in ambasador prihajajočega EuroBasketa 2013 Ivo Daneu.

Slovenija kot gostiteljica EuroBasketa 2013 je bila predstavljena tudi v živo na snemanju oddaje »Žikina šarenica«, ki jo je posnela Radiotelevizija Srbija, predstavnici mest Jesenice in Ljubljana pa sta zadnji dan sejma mesti v živo predstavili tudi gledalcem Radiotelevizije Studia B iz Beograda.

Jesenice je v Beogradu zastopala vodja oddelka za gospodarstvo na Občini Jesenice in članica jeseniškega Mestnega organizacijskega odbora za EuroBasket 2013  Vera Djurić Drozdek, ki je  predstavila športno in turistično ponudbo Jesenic, ki bo v času predtekmovalnega dela EuroBasketa 2013 na Jesenicah še bolj bogata. 

Prebrano 3939 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 04 marec 2013 11:17