Skok na osrednjo vsebino

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

dec  2016 14

Razstava o viziji prometne ureditve občine Jesenice

V sklopu priprave Celostne prometne strategije občine Jesenice smo v ponedeljek, 12. decembra 2016, odprli razstavo o viziji prometne ureditve v občini Jesenice. Razstavo si lahko v mesecu decembru ogledate v avli Gledališča Toneta Čufarja Jesenice in Turističnem informacijskem centru Jesenice. V avli Gledališča Toneta Čufarja je poleg omenjene razstave na ogled tudi razstava Po ulicah železarskega mesta, ki jo je pripravil Gornjesavski muzej Jesenice.

Občina Jesenice želi s Celostno prometno strategijo v ospredje postaviti občane in njihove potrebe.  Poudariti želimo pomen navad trajnostne mobilnosti - pešačenja, kolesarjenja in uporabe javnega potniškega prometa, ter posledično izboljšati kakovost življenja občanov.

V sklopu projekta smo organizirali že štiri javne razprave, izvedli javnomnenjske raziskave in oblikovali vizijo prometne ureditve v občini Jesenice. Kot sonaravna in ekonomsko uspešna občina si bo prizadevala za zagotavljanje visoke kakovosti življenja in prijaznost ljudem. Skušala bo ustvariti dobre povezave z okoliškimi naselji, urejene varne povezovalne kolesarske  in pešpoti, s čimer naj bi skupaj z učinkovitimi povezavami javnega potniškega prometa (avtobusnim in železniškimi) predstavljala pomembno razvojno obmejno vozlišče severozahodne Slovenije. S spodbujanjem trajnostnih oblik mobilnosti bo stremela k ohranjanju narave in pospeševanju razvoja mestnega centra. Postala naj bi turistično vozlišče regije, osrednja izhodiščna točka, ki učinkovito sodeluje in povezuje sosednje občine.

Vljudno vabljeni!

Prebrano 3384 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.