Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
nov  2016 29

Oblikujmo skupaj prihodnost našega mesta

Drage občanke in občani,

v sklopu izdelave Celostne prometne strategije Občine Jesenice vas vabimo na 4. javno razpravo z naslovom "Oblikujmo skupaj prihodnost našega mesta", ki bo v torek, 29.11.2016, ob 16.00 uri v Kolpernu (Fužinska cesta 2, Jesenice).

Celostna prometna strategija (CPS) je dokument, ki je namenjen reševanju izzivov občine na področju urejanja prometa s poudarkom na zagotavljanju dobrih pogojev za ranljivejše udeležence v prometu, kot so pešci in kolesarji (celostni pristop), ter spodbujanju uporabe trajnostnih prevoznih sredstev. CPS je torej nov način razmišljanja, ki pomeni korak k bolj trajnostnemu načrtovanju prometa v občini. Celostna prometna strategija prispeva k doseganju ravnotežja med družbeno enakostjo, kakovostjo življenjskega okolja in uspešnostjo gospodarskega razvoja. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Na četrti javni razpravi bomo posebno pozornost posvetili izbiranju ukrepov. Ciljno izbiranje ukrepov bo izvedeno z namenom doseganja preurejanja prometnih in drugih javnih površin v občini Jesenice s ciljem doseganja zastavljene vizije.

Za nas in našo prihodnost je pomembno, da v procesu izdelave prometne strategije sodelujete tudi občani, saj ste sami najbolje seznanjeni o pomanjkljivostih v prometnem režimu občine Jesenice.

Zaradi zagotovitve vseh pripomočkov pri izvedbi javne razprave vas prosimo, da se do petka, 25. novembra 2016 prijavite preko telefonske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali telefona (041 370 762). Za več informacij se lahko obrnete tudi na Andraža Tolarja (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 04 5869339).

Prebrano 2860 krat